IniciNotíciesEl Teatre Tantarantana passa a mans de l’Ajuntament i s’incoporarà a la xarxa de Fàbriques de Creació

El Teatre Tantarantana passa a mans de l’Ajuntament i s’incoporarà a la xarxa de Fàbriques de Creació

El Teatre Tantarantana passa a mans de l’Ajuntament i s’incoporarà a la xarxa de Fàbriques de Creació

“Volem salvar més que un teatre; el Tantarantana és un espai de creació important per al barri i les companyies joves arrelat a la ciutat”, assegura Jaume Collboni. La regidora del districte, Gala Pin, ha explicat que el lloguer de l’Àtic 22, part important del projecte del teatre, venç el proper mes de juny i que la pressió immobiliària que pateix la ciutat amenaçava la continuïtat del projecte. D’aquesta manera, després de l’alerta de l’actual equip de gestió d’El Tantarantana, han decidit comprar tot l’edifici. El teatre incorporarà a les dues sales actuals, el Baixos 22 i l’Àtic 22, el segon pis de l’inmoble, actualment propietat d’una empresa d’activitats recreatives que, a opinió del consistori, no té lloc en el futur projecte.

El teatre passarà a formar part de la xarxa de Fàbriques de Creació, com ja s’ha fet els últims anys amb la Nau Ivanow o l’Ateneu Popular de Nou Barris. L’equip de govern ha destacat la tasca d’El Tantarantana en relació amb el barri del Raval i les escoles de l’entorn, a més de la creació de públics. D’aquesta manera, entenen la compra del teatre com “el retorn a la ciutadania d’un espai dedicat a l’acció social i comunitària“.

L’Ajuntament obrirà un concurs públic les properes setmanes per tal d’adjudicar la gestió del teatre a un equip que ja haurà de treballar en la programació de la temporada 2017-18. El cost d’adquisició de l’edifici és d’1,3 milions d’euros, al que s’hi hauran de sumar les possibles obres d’adaptació de l’espai.

El teatre va iniciar la seva activitat l’any 1992. Primer amb un local al situat al carrer Tantarantana del qual prenia el nom. L’actual espai teatral situat al carrer de les Flors del barri del Raval va obrir les portes el 1996 i té una capacitat per a més de 100 espectadors.

 

Compartir amb:
No hi ha comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.