IniciDestacatsSant Feliu de Codines, aparador del teatre juvenil català

Sant Feliu de Codines, aparador del teatre juvenil català

Mostrajuvenil2017-SantFeliuCodines

Sant Feliu de Codines, aparador del teatre juvenil català

Articles extrets de Tornaveu

La Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya ultima els detalls de la IV Mostra de Teatre Juvenil, que tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de juny a Sant Feliu de Codines, amb un programa que garanteix el coneixement i l’intercanvi d’experiències entre les seccions juvenils dels grups de teatre de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. Enguany hi participaran deu grups de teatre provinents de diferents punts del país, que, com explica a Tornaveu Pere Anton Lapeña, secretari de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, “tindran l’oportunitat d’interpretar les seves obres, ja siguin textos propis com textos ja reconeguts, davant d’un públic, i alhora, ser també espectadors de les obres d’altres grups de joves”, una experiència que considera molt enriquidora.

És per aquest motiu que la trobada no té un caràcter competitiu, sinó que és una mostra on es gaudir d’una desena d’obres, però també de l’amistat i la germanor que es crea durant la mostra, perquè com afegeix Lapeña, “la Mostra fomenta les relacions entre els components dels diferents grups amb una acampada i activitats de lleure complementàries”.

El dubte sorgeix entre molts grups de teatre amateur que tenen una forta presència de joves en el seu elenc. “Què podem fer perquè guanyin aptituds com a actrius i actors i no s’hagin de limitar a ocupar papers minoritaris en les obres protagonitzades pels adults?” “Quines obres de qualitat els hi podem oferir?” “On podran representar-les?” La Mostra de Teatre Juvenil de Teatre de Catalunya, organitzada anualment a Sant Feliu de Codines, ofereix una plataforma per esvair aquests neguits. La seva creació  està contribuint decididament a fomentar l’amor per la dramatúrgia entre les noves generacions. Tots els grups formats per joves entre 16 i 25 anys hi estan convidats.

Pere Pladevall ha valorat “molt positivament” la quarta edició del certamen, celebrada el 17 i 18 de juny al municipi vallesà. En declaracions a Tornaveu, l’alcalde de Sant Feliu de Codines ha mostrat la seva satisfacció pel desenvolupament d’un cap de setmana molt intens, que ha permès l’intercanvi d’experiències entre els deu grups participants. Pladevall ha recordat l’essència no competitiva d’una Mostra que té la seva raó de ser “en el foment del teatre com a eina de comunicació i creixement personal”. Entre les deu obres que s’han pogut presenciar aquest any, destaquen molts textos de creació pròpia.

Per garantir precisament el contacte entre diferents membres dels grups, la Mostra promou activitats de lleure complementàries. Impulsada l’any 2014 per la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya i el Grup Deixalles 81, compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Compartir amb:
No hi ha comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.